onsdag 18. mai 2011

Knepent tap mot serielederen

Det er ingen tvil om at det var et forvandlet Oslo-Ørn-lag som stilte til kamp mot Wam-Kam. Forrige ukes pinlige tap var glemt, og Ørna gikk hardt ut mot serielederen. Vi hadde brukbar kontroll på kampen i store deler av første omgang, og inntil kreftene tok slutt mot slutten hang vi også forholdsvis bra med i den andre omgangen. Det er svært gledelig å se at vi kommer til mange målsjanser, og dersom vi hadde hatt marginene med oss kunne vi fort tatt poeng. Vi liker selvsagt ikke å tape, men velger å fokusere på den spillemessige fremgangen. Poengene kommer om vi fortsetter slik!

Kampen startet bra, vi maktet å sette Wam-Kam under press tidlig, og ga dem lite tid med ballen. Vi kommer også til et par sjanser, både Nils og Eivind kunne sendt Oslo-Ørn i ledelsen med litt mer tur. Den sentrale midtbanen fungerer veldig bra, og spesielt på høyrekanten kommer vi til flere innlegg som skaper uro i Wam-Kams bakre rekker. Men, vi ville ikke ha vært Oslo-Ørn dersom vi satte sjansene og holdt tett bakover. Etter heltemodig forsvarsspill klarer vi ikke å få ballen langt nok unna, og en Wam-Kam-spiller plasserer ballen til side for Morten - 0-1. Ikke direkte ufortjent, men surt allikevel. Kort tid etter kløner vi det til på ny, og Wam-Kam går opp til 0-2. Skal dette bli en ny NIH-kamp, der Ørn nok en gang innfører laissez faire-politikk i eget forsvar? Svaret er kort og godt nei. Vi står på videre, og får lønn for strevet da Knut pirker ballen i mål etter en dødball. 1-2, og vi er tilbake i matchen. Omgangen ebber imidlertid ut uten utligning, men stemningen i pausen er definitivt positiv. Dette skal vi klare!

I andre omgang fortsetter vi som i første, men det er tydelig at også motstanderen har strammet opp i pausen. Vi har større problemer med å demme opp, og det er kun udyktighet hos Wam-Kams spisser som gjør at ledelsen ikke blir større. Oslo-Ørn er heller ikke tapt bak en vogn, vi spiller oss til sjanser med jevne mellomrom. Etter en enorm trippelmulighet begynner vi å frykte at ballen ikke vil i nota, selv om vi satser stadig mer offensivt. Ørns offensiv fører også til at Wam-Kam kan kontre, og gode baller slås stadig ut på flankene. Vi klarer med nød og neppe å avverge, men i perioder er det kun uflaks som gjør at det fortsatt bare står 1-2. På dødballer sender vi flere og flere spillere opp, og noen minutter før slutt jogger sågar keeper Eriksen opp på corner! Dette skal imidlertid vise seg å være fatalt, ettersom Wam-Kam avklarer og slår kontra. En seigbeint trener klarer ikke å løpe opp lettbeinte Wam-Kam-angripere, og spikeren i kista trilles enkelt inn i det tomme Ørn-målet. 1-3 og game over.

Til tross for at tabellsituasjonen langt fra ser lys ut synes vi det var mye positivt å spore i denne kampen. Midtbanen fungerer langt bedre enn tidligere, Eivind og Knut var blant banens desidert beste spillere, mens Frank også var særdeles godt på sentral midtbane. Nils jager godt på topp, og med litt mer hell i avslutningene ville målkontoen blitt åpnet i denne kampen. Det nykomponerte forsvaret fungerte også bra, til tross for noen skjønnhetsfeil - vi gir dem et par enkle mål. Vi møtte et godt lag som utvilsomt vil ligge i toppen fremover, og om vi spiller som vi gjorde på mandag kan vi klatre opp dit vi hører hjemme på tabellen. Det er nemlig ingen tvil om at vi bør være med å kjempe i teten så fort samhandlingen begynner å sitte. Vi glemmer selvsagt ikke at vi tapte, men spiller vi slik i neste kamp blir det 3 poeng - basta! Wam-Kams referat fra kampen kan leses her.